Hírek

Takács Zsuzsa bemutatkozik

2019.01.25
FMT Level I. funkcionális edzőképzésünk hallgatóinak bemutatását kezdjük egy különleges lánnyal, aki sok helyen élt már a világban, mégis azért tért haza, hogy edző legyen.

 

Aki az újbudai Thor Gym-et látogatja, aligha kerülte el figyelmét ez a tündéri, mindig vidám, energikus hölgyemény. Jelenleg pedig az edzőképzés miatt még többet láthatjuk. De ki is az a Takács Zsuzsa, aki a legszebb újbudai mosoly gazdája? Miért vágott bele a képzésbe? Talán egyszer edzőként is feltűnik majd a Thor falai között?

 

Szia Zsuzsa! Mesélj kérlek a kezdetekről, hogy kerültél kapcsolatba a mozgással? 

Már gyerekkorom óta az életem, a mindennapjaim része a sport. Gyerekként úsztam. Majd 6 éven át versenyszerűen karatéztam. Mikor felkerültem a főiskolára, abbahagytam a karatét, különböző edzőtermi órákra jártam, kipróbáltam más küzdősportokat. Máltán a futás szerelmese lettem, lefutottam pár félmaratont. Közben felületesen megismerkedtem a tipikus konditermi edzéssel és a yogával. Két éve ismerkedtem meg a funkcionális edzéssel és azóta is kitartóan űzöm.

 

Emltetetted, hogy Máltán szeretted meg a futást. Ha jól tudom, akkor nem csak ez az külföldi ország szolgált lakhelyedként?

Valóban: az ELTE-n végeztem szociális munkásként. Négy évig éltem Máltán, fél évet Londonban és két évig voltam óceánjáró hajón. Ez idő alatt pincérnőként dolgoztam.

 

A legtöbben azt gondolják, hogy ha külföldre kerülnek, akkor maradnak is. Te mikor és miért jöttél haza?

Tavaly nyáron költöztem haza, azzal a céllal, hogy megcsináljam az FMT képzést és edzővé váljak. Egy idő után kell valami, ami hosszútávon nyújt motivációt, ami célkánt lebeg a szemünk előtt, s persze valami, amit örömmel és odaadóan is tudunk csinálni. Sokat tűnődtem ezen és úgy érzem, nekem ez a pálya az, ami biztosítja mindezt. Jelenleg HR adminisztrátorként dolgozom részmunkaidőben, napi 4 órában, ami mellett pedig a hivatásomra tudok készülni.

 

Mielőtt megkérdezném, minek köszönhető, hogy kikristályosodott ez a határozott cél, előtte hadd kérdezzem meg, hogy kerültél kapcsolatba a funkcionális edzésekkel?

A hajón sokat edzettem egy crossfit edzővel és nagyon tetszett, így mikor 2 évvel ezelőtt edzőtermet kerestem itthon a szabadságom alatt, rátaláltam a Thor-ra és a Beavatásra. Mivel csak egy hónapom volt, és szerettem volna megtanulni az alapmozgásokat, hogy utána edzhessek a hajón, a Beavatás mellett személyi edzésekre is jártam a Becher Kristofhoz. Tetszett az edzésmódszer, hogy megtanulom rendesen a mozgások alapjait, és nagyon hozzáértőnek találtam az edzőmet. Ezután a két héthónapos szerződésem alatt a Kristof végig online coaching-olt. Köztük, illetve utána pedig vissza tudtam csatlakozni a Thorban a csapathoz, akikkel még a Beavatást kezdtem.
A Thor egy számomra teljesen új szemléletet tanított az edzésről, amivel maximálisan tudok azonosulni, nagyon élvezem az edzéseket és azt, hogy erősebb vagyok, mint valaha.

 

Említetted edződet, ő is motiváltabbá tett a szakma kapcsán?

Kristofra szakmailag nagyon felnézek. Remek edző, odafigyel mindenki személyes szükségletére. Nagyon jól motivál és támogat, mindenkit személyre szabottan. Jó érzéke van az emberekhez és nagyon szimpatikus is egyben.

 

Visszatérve oda, ahonnét indultunk: Hataározottan a Thorban szeretnél edző lenni. Miért?

Az FMT képzéssel az a célom, hogy edzővé váljak a Thorban. Régóta szerettem volna edzőnek tanulni, de nem találtam egyetlen olyan edzésformát sem, amivel igazán tudtam volna azonosulni. Mikor megismerkedtem a Thorral és a koncepcióval, úgy éreztem, hogy ez az, amit eddig kerestem. A Thorban folyó munka és az edzőm tudása alapján úgy gondolom, hogy az FMT-n használható és átfogó tudást kapok, nem csak egy papírt. Ezzel a tudással pedig szeretném segíteni a leendő vendégeimet, hogy megszeressék a mozgást, elérjék a céljaikat és egy jobb életminőséget.

 

Sok sikert kívánunk a képzéshez és a céljaid eléréséhez!

 

Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor már most jelentkezz! Te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital