Hírek

TF 2016_day 1.

2016.10.27
A Testnevelési Egyetem hallgatói érkeztek hozzánk, a nap összefoglalója:

    Október hónap végén, csütörtökön kilenc órától felpezsdült a Thor Újbuda élete. A Testnevelési Egyetemről érkeztek hozzánk sportszervező, testnevelő-edző és rekreáció szervező hallgatók, hogy bepillantást nyerhessenek a terem életébe. 

   Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország elsőszámú sportoktató intézményének hallgatóit fogadhattuk. Ennek megfelelően tartalmas programokkal vártuk őket.

   Három csoportban, három kiváló edzőnk tartott másfél órás szemináriumokat.

Bakai Levi a kettlebell fogásait, a kezdő mozdulatokat, alaptartásokat és izzasztó gyakorlatokat mutatott a hallgatóknak a fenti nagy teremben. Az óra végén, mikor már mindenki kellően megismerkedett a „vas golyóval”, egy 7 perces igazán emberes erőpróbával zárta a szemináriumot. 

Lent, Wittmann Zsolt az erőemelésről tartott szellemes és egyben nagyon színvonalas előadást. Majd mikor mindenki ráhangolódott a témakörre, mobilizációs gyakorlatokkal bemelegítettek, SMR hengerrel az alapokat és rúddal a technikát vették át. Ezek után a súlyokat fölpakolva, felhúzó házi versenyen mérték össze erejüket a hallgatók. A rekord 170 kg volt, melyet ketten is a magasba húztak.

Mindeközben a terem másik oldalán legújabb edzőnk, Ficsor Alex ismertette a CrossFit filozófiáját. Bemelegítettek állatjárásokkal, mobilizációs gyakorlatokkal. Ezek után átmentek a nyújtóra és a húzódzkodás különböző fajtáit nézték meg. Mikor mindenkinek jól ment, egy újabb házi erőpróbával zárt a szekciót. Húzódzkodás, fekvőtámasz és guggolás volt a feladat. (10’ Sandy, rekord: 11 kör)  

     Röviden így tudnám összefoglalni, ezt a tartalmas napot. De azért nézzétek meg galériánkat is!

U.i.: A teljes stáb nevében, szeretném megköszönni a hallgatók hozzáállását, mert nagy lendülettel és örömmel, de mindenekfelett kellő komolysággal csinálták végig a napot.

Ákos

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital