Hírek

Thor Academy - OKJ központ

2016.06.24
Beérett a kitartó munka gyümölcse – Ezentúl OKJ-s központ lettünk!

Már a Thor Academy indulásakor az volt a célunk, hogy egy, az országban hiánypótló többszintű képzési rendszert hozzunk létre, mely segít egy olyan szakmai elit kialakításában, melyhez fogható egyelőre nincs másik a piacon. Ehhez a rendszerhez most OKJ-s felsőfokú képzést kínálunk!

Az FMT level I. képzések során sikerült évről-évre olyan edzőket képezni (vagy tovább képezni), akik ennyi idő távlatából kijelenthető, hogy a szakma elitéhez tartoznak. A funkcionális edzések egy igen összetett rendszert alkotnak, mely során különleges edzéstervezési felépítést, és korrekciós folyamatokat kell használni. Épp az összetett rendszer miatt éreztük fontosnak, hogy a használt eszközökhöz kapcsolódóan egy második lépcsőt építsünk a képzéseinkhez, ahol a speciális eszközök használatának gyakorlati és elméleti hátterét sajátíthatják el a hallgatók. Ilyen képzések indulnak kettlebell, súlyemelés, felfüggesztéses hevederek, torna, valamint online-coaching témakörökben. Cél, hogy a Level II. képzéseink megfelelő hátteret biztosítsanak a komplex edzésekhez. Ezen felül van egy harmadik szint, amit azok érhetnek el, akik az első két lépcső összes képzésével rendelkeznek, ezáltal lehetőséget kapnak, hogy csatlakozzanak az oktatói gárdához Wittmann Zsolt, Kovács Lacee, valamint vezetőedzőnk és szakmai igazgatónk, Tanos Bálint mellé.

Ezek a képzések a szakma magasabb szintjét képviselik, ahol az oktatás módszertanát, az edzéselmélet bonyolultabb összefüggéseit, és a gyakorlattanítás csínját-bínját tanítjuk, illetve elmélyülünk egy-egy részterületben. Ahhoz azonban, hogy ezen a szinten valaki magabiztosan mozogjon (és megfeleljen a törvényi előírásoknak), szükség van az alapok lefektetésére.

Majdhogynem egy éve kezdtük el lefektetni az OKJ-s képzésünk alapjait, mely után a jóváhagyási folyamat a bürokrácia által támasztott elvárások, és lépcsők (főképp az átfutási idők) miatt, egészen a mai napig húzódott. Azonban innentől kiemelt OKJ szintű képzéssel várunk.

Célunk, hogy azok számára, akiknek nem csupán a gyorsaság, hanem a képzés minősége is fontos, adjunk lehetőséget arra, hogy valóban ne csak elméleti gyorstalpalón szerezzenek olyan tudást, melyet hónapokig kell kiegészíteni információkkal, hanem egy gyakorlati képzésen vehessenek részt. Ez azért fontos, mert az iskolapadban hallottak a gyakorlatban sokszor teljesen másképp valósíthatók meg. Aki pedig már gyakorlati ismeretekben is nagy tapasztalatra tesz szert, az a vendégeknek már a képzést követően olyan pluszt tud nyújtani, mellyel egyértelműen a kiemelkedik majd az egyre telítettebb piacon.

Magyarországon ahhoz, hogy valaki bármiféle szervezett keretek között edzést tarthasson, kötelező alapfeltétel az idevágó OKJ-s szakma, a sportoktatói képzettség megszerzése. Az ilyen jellegű képzések jelentős része – lássuk be – meglehetősen gyenge, a cél a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb embert papírhoz juttatni. Ahogy az FMT képzésen, mi itt is a másik utat választjuk: a minőségre helyezzük a hangsúlyt, és már ezen a „nulladik” szinten is használható tudást adunk át, amely lehetővé teszi a leendő vendégek elkalauzolását az edzőteremben, a sérülések kockázatának minimalizálása mellett. A legfontosabb elméleti alapok lefektetése mellett hallgatóink a hospitálási időt is hasznosan töltik: jól képzett edzők mellett valódi edzések levezetését fogják látni, ami talán a leghasznosabb tapasztalat egy leendő edző számára.  Így a nálunk végzők nem csak egy papírral lesznek gazdagabbak, amellyel ki vannak pipálva a törvényi kötelezettségek, hanem olyan tudásbázissal, amelynek segítségével hasznos és biztonságos munkához kezdhetnek.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital