Hírek

Thor B'Day Cup '18

2018.03.05
Február 24-én került megrendezésre a Thor ötödik születésnapja alkalmából a csapatverseny, mely az V. Thor BDay Cup névre hallgatott. Remek hangulatban sikerült egy igazi ünneppé varázsolni a rendezvényt!

Szombaton reggel 9 órakor már egy gombostűt nem lehetett volna leejteni az előtérben.

A versenyzők az érkezéskor kulcshoz jutottak a szép pultos lányok által, majd továbbroboghattak a regisztrációs kisasztalhoz. Itt sorszámot, időbeosztást és versenyzői csomagot kaptak, majd végre rátérhettek a mentális és fizikai ráhangolódásra.

A küzdőtéren elkülönített bokszok, és kreatív táblák jelezték, kinek, mikor és hova kell mennie. Ahogy körbenéztem a teremben, kivétel nélkül izgatott arcokat láttam, mindenki bizonyítani szeretett volna. Ki ezért, ki azért. Végül, egy rövid rendezői bevezető után elkezdődött a várva-várt megmérettetés a harminc csapat számára.

Voltak olyan csapatok, akik a hat perces evezéssel kezdtek, míg mások a háromszor egy perces fekvőtámasz-guggolás-trx evezés kombinációval indítottak. Ebben a versenyszámban, rögtön az élre törtek a hangzatos nevű Véresszájú Hócápák, összesen háromszázhatvanhárom ismétlést produkálva. Összehasonlításképpen, az ebben a feladatban legutolsó helyen végző formáció száznyolcvanhét érvényes ismétlést mutatott be. Az evezés, a Valhalla Fidget Spinners alakulatának sikerült a legjobban, ötezer-hatvanegy métert megtéve.

Majd, jött a feketeleves, hiszen a snatch és a barbell komplex feladatokhoz már valamelyest fáradt versenyzők álltak. A snatch gyakorlatánál sajnos többen is elvéreztek (szó szerint is). Volt, aki a feladat közben sérült le, volt, aki rosszul osztotta be az erejét, de volt olyan is, akinek a szinkronitással akadtak gondjai, így sok volt az érvénytelen ismétlés. Itt, a Valhalla Team 1. csapata jeleskedett, mivel a fejenkénti száztizenhét ismétlést mindössze négy és fél perc alatt abszolválták.

Érdekesség, hogy a snatch sok sebes, bőrnélküli tenyeret eredményezett, melyet utána az érintettek leragasztottak, bekötöttek, azért, hogy a következő, döntő előtti utolsó „küldetést” meg tudják csinálni. A barbell komplex-nél az Unbroken csapata végzett legelöl, hét perc tíz másodperces idejével.

A döntő WOD szép küzdelmet hozott az első hat csapat között, végül a Warrior Wallball-t ismét a Valhalla Fidget Spinners nyerte, viszont ez nem bizonyult elégnek a végső győzelemhez, hiszen az egész napi teljesítmény is beleszámított a végeredménybe.

Így az Unbroken alakulata lett a V. Thor BDay Cup győztese!

Egyébként pedig szerintem mindenki győzött a versenyen. Az indulók, az időt és energiát nem sajnáló szervezők, segítők, és még a nézők is, hiszen tényleg a sportszerűségről és a funkcionális edzésről szólt ez a nap.

Köszönjük nektek a feledhetetlen élményt!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital