Hírek

Thor Beavatás összefoglalás vendégszemmel

2015.03.02
Egy kedves vendégünk összefoglalta, hogy milyen érzés volt az első 8 hét nálunk.

Alább olvashatjátok, hogy hogyan is éltem meg ezt a 8 hetet, de előtte írnék magamról pár dolgot, hogy hogyan is kerültem ide, honnan indultam. Kiskoromban elég duci kislány voltam, mindig utáltam a tesiórákat, és ahogy tudtam, mindig igyekeztem megúszni a dolgot. A szüleim minden sportfoglalkozásra beírattak, hátha lefogyok ezektől, de ettől csak még jobban megutáltam a sportot. Aztán felnőtt fejjel rájöttem, hogy valamit mégsem ártana mozogni. Így elkezdtem otthon tornázni, és kezdtem megszeretni a mozgást. De egy idő után elfogyott a motiváció és szükségem volt külső segítségre. A téli vizsgaidőszak és a buli utáni lustaságot meguntam és elhatároztam, hogy januártól akkor keresek egy termet és összeszedem magam. Ekkor láttam meg a Thor gym facebook oldalán a posztot, miszerint januártól indul az új kezdő csoport a Beavatás programban. Na, mondom, ez kell nekem! Utána néztem a dolgoknak, hogy is van ez, miről is van szó. Régóta nézegettem a Crossfitet, és úgy gondoltam, hogy ez kiváló kezdet lesz az álmaim megvalósításhoz! Össze is szedtem magam mellé egy kedves lányt, és együtt elmentünk az első órára.

A terem nagyon megtetszett, első „találkozásunk” során úgy éreztem, hogy hazatértem. A légkör nagyon baráti és családias. Emlékszem, hogy kicsit rohanásban voltunk, mert késve érkeztünk, de ahogy beléptünk a terembe, ott várt ránk az edzőnk, Levi a többiekkel, és elmondta, hogy miről is fog szólni ez a 8 hét.

Az első órán az alap gyakorlatokkal kezdtünk, megnéztük kinek hogy megy a guggolás, a plank(alkartámasz), megismerkedtünk a kettlebellel és a trx-el, csináltunk pár fekvőtámaszt, - mi lányok női verzióban nyomhattuk. Már az első órán rájöttem, hogy ez lesz az én edzésem és ez végre az lesz, amit tovább bírok két hétnél. Hatalmas vigyorral az arcomon mentem haza, és lelkesen vártam a következő edzést. Nem fogok hazudni, volt izomláz, de jó, hogy szerdán pont egy lazább óra jött, ahol megismerkedtünk egy SMR nevű csodahengerrel, amivel magunknak tudjuk kimasszírozni fájó végtagjainkból az izomlázat és fájdalmat. Persze közben fáj, de utána nagyon jó! ☺

Az első héten tényleg nagyon magával ragadott a terem hangulata, és mégis maga az érzés, hogy az ember tesz magáért, és elindult az úton, így a második héten alig vártam, hogy végre eljuthassak órára ☺ Ekkor megismertük a török felállás nevű gyakorlatot, és megcsináltam életem első húzódzkodását, persze gumiszalag segítségével, de hatalmas élmény volt, és a fejembe vettem, hogy idén tényleg megtanulom, és sikerülni fog szalag nélkül is! A héten megtanultuk a kettlebell swinget, ami egy elég alapgyakorlatnak számít, mert azóta is mindig előkerül ☺ Itt szeretném megjegyezni, hogy már első héten kiderült az edzőm Levi számára, hogy van mit javítani a guggolásomon. Nagyon segítőkész volt, ellátott különböző tanácsokkal, hogy hogyan tudnék javítani rajta, mit nyújtsak és hogyan, hogy szebb legyen. És képzeljétek, pár hét múlva már látszott is az eredmény, szebben és mélyebbre tudtam menni! Persze még mindig van hova fejlődni, de jól esett, amikor megjegyezte, hogy máris látványos a fejlődés. A következő hetekben jöttek sorra a sikerélmények. Első időkben nem mertem például a törökfelállást súllyal megcsinálni, és harmadik héten már sikerült is a 8as bellel, és a húzódzkodásból is picit több ment már a szalaggal, mint először.  

A program második felében megismerkedtünk a rúddal, és az azzal végezhető gyakorlatokkal: guggolás rúddal, felhúzás, fekvenyomás. Ezelőtt soha nem dolgoztam ekkora súlyokkal és rúddal.  Mikor először próbáltam ki őket, rögtön megszerettem a dolgot. Hihetetlen élmény ekkora súlyokkal dolgozni, és mennyire fegyelmezetten kell bánni a súlyokkal. De ha ez megvan, nem érhet semmi baj!

A teremben mindig vannak kihívások, amikre lehet jelentkezni és lehet őket teljesíteni. Az első ilyen kihívás idén a katonai nyomás volt kettlebellel – 5 perc áll rendelkezésünkre és annyit kell csinálni belőle, amennyi megy. Választhattunk súlyt, én a 8ast választottam, amikkel edzésen is végeztem a gyakorlatot. Egyik edzés előtt csináltam meg, 140 ismétlést sikerült végezni.
Nagyon jók ezek a kihívások, hogy az ember lássa, hogy honnan indult. És ez is hihetetlen sikerélményt ad, ahogy már csak te vagy és a bell, és csak az jár a fejedben, hogy már nagyon fájnak az izmaid, de még megcsinálsz pár ismétlést. Aztán pedig megvagy és a többiek veled örülnek!

A következő kalandom a Thor születésnapi csapatverseny volt, ahová szerveztem magamnak egy szuper csapatot, és kezdőként elindultunk rajta. Hihetetlen élmény volt, és nagyon jól éreztük magunkat, remek hangulat volt, és nagyon jó volt látni a sok, keményen dolgozó sportembert, és látni őket, hogy hova is juthatunk a programmal, kemény munkával és kitartással.

Kemény volt, de megcsináltuk! Itt a nap zárásaként, a verseny után még maradtunk a csapatommal a girya versenyre. Ez is tökjó volt, számomra új környezet: volt platform, meg monitoron látszott az idő, és a többiek pedig bíztatták az épp aktuális versenyzőt. Utána pedig tapssal jutalmazták a teljesítményt.

A program hihetetlen sokat adott, erőt, kitartást, és rengeteget tanultam magamról. Megtanultam, hogy ha beleteszem a munkát a dolgokba, akkor igenis elérhetjük az álmainkat, amiket kitűztünk. Megtanultam, hogy én irányítom az életem, és ez akkora önbizalmat ad, ami kihat az életünk minden területére. Ha a fizikai megjelenést nézzük, akkor megerősödött például a hátam és a vállam, ami által javult a tartásom is, és látok magamon több pozitív változást is. Emellett egy remek edzőt is kaptam, akihez mindig bizalommal fordulhatunk az edzéssel kapcsolatos témákban.  És kaptam rengeteg új edzőpajtit, akikkel nagyon összekovácsolódtunk az elmúlt hetek során, és akikkel együtt megyünk tovább a következő programra, az Athletic Bodyra!

Ha szeretnétek követni Ági blogját akkor klikk ide: http://dynuchu.blogspot.hu/

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital