Hírek

Thor FMT III. - Edzőjelöltek

2015.08.10
Ismerkedjetek meg a Thor FMT képzés hallgatóival. Közülük valaki megkapja a legendás piros pólót, és a Thor csapat tagjává válik.

Buk Tibor

 

Hogy kerültél kapcsolatba a sportolással?

 

Általános iskolában bírkóztam, versenyeken is folyamatosan indultam, de nem volt számottevő eredmény. Nem is ez volt a fő motiváció, hanem a mozgás. Középiskolában, kollégium miatt fel kellett hagynom a bírkózással, és ekkor jött a súlyzós edzés, tudatlanul, segítség nélkül. Később volt aki segített, először a kollégiumban utána az edzőteremben egyaránt. Versenyzésen sosem gondolkodtam: Minden szinten túl sok lemondással járna, ami számomra értelmetlen. Bár tavasszal szeretnék indulni néhány erőemelő versenyen, ám ezt is csupán saját magam miatt tervezem és nem a helyezések motiválnak.

 

Hogy jött az, hogy edzősködéssel foglalkozz?

 

Kollégium utolsó évében sokaknak írtam edzéstervet, segítettem. Szerettem csinálni, és sokat beszéltem az edzésről. Eredetileg rendőr akartam lenni, de az egészségügyi felvételin kizártak (pajzsmirigy-beteg vagyok). Mint derült égből a villámcsapás, úgy jött az ötlet hogy edző legyek. Szeretek emberekkel foglalkozni: Nagyon jó érzés, ha segíthetek másokon, jobbá, tehetem a mindennapjaikat. Hozzájárulhatok az egészségükhöz, a boldogságukhoz. Egyébként számomra ez az igazi fizetség. Szeretem a kihívásokat és úgy gondolom ez hivatás a javából. Célom, hogy minél több embernek átadhassam a tudásomat/tapasztalataimat. Nagyon fontosnak tartom a mozgást és az előnyeit hirdetni a személyemmel, a hivatásommal.

Szóval érettségi után testépítő-edző képzést végeztem, majd személyi edzővé avanzsáltam. Sajnos speedfit-edzőként kezdtem, ami szerintem nem sokat ér, ám dolgoznom kellett és csak ez a lehetőség adódott. Később a body builder gym-ben személyi edzősködés következett egészen idáig. Nagyon szerettem itt dolgozni. Rengeteg mindent kaptam ettől a teremtől, amiért hálával tartozom.

 

Miért a Thor FMT képzésén folytatod a tudástárad bővítését?

Azért az FMT, mert sokan ajánlották. Ismertem a termet, tudtam, hogy „igazi edzőterem”, nem pedig a külcsín uralkodik. Ezért is bíztam a képzés hatékonyságában.


 

Most váltásban gondolkozol, a testépítés világából a funkcionális edzések világába?

 

Nagyon szeretem a testépítést. Viszont eljött az a pont, hogy úgy érzem tovább kell lépjek. Ki kell tágítani a nézeteimet és színesíteni kell a palettát. Mind a saját-, mind pedig a kliensek edzését. Az igényekhez igazodni kell ha jó szakember akarsz maradni és ezt kell szem előtt tartanom. Mindenképp egy "gyurmát" akarok összeállítani. Minden oldalról venni különböző eszközöket, technikákat és ezeket helyesen alkalmazni. Mint említettem, az igényeknek megfelelni. Ha valaki célzottan csak hagyományos edzőtermi eszközöket akar, akkor ahhoz is igazodni szeretnék, de nem mindenáron.
Lassan három év aktív edzői pálya van mögöttem, ám most értem meg azt, hogy az emberek mindegyike szenved valamiféle ízületi-, mozgás-, szervrendszeri gonddal. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy elsősorban ezeket próbáljuk meg orvosolni.

 

Eddig mik a tapasztalataid a képzésről?

 


A képzéssel teljesen meg vagyok elégedve. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem ismeretlenek az alapok. Viszont az edzésrendszer másképpen épül fel. Új edzésterveket ismerek meg és új gyakorlatokkal találkozom, valamint olyan eszközöket ismertetnek meg velem, amikkel korábban nem dolgozhattam.  A lényeg, hogy a sportban járatos személynek is van bőven újdonság. Az elméleti és a gyakorlati rész is remekül van felépítve, az előadások pedig nagyon élvezhetőek. A hangsúly tényleg a „használható tudás” átadásán van. Az előadók is odaadással és élvezettel tartják az órákat. Mivel ez egy gyors tanfolyam ehhez mérten kell a dolgokat szem előtt tartani, de nem érzem azt, hogy kapkodás lenne, vagy felesleges órák.

 

Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital