Hírek

THOR FMT III. - Edzőjelöltek 2.

2015.08.11
Ismerkedjetek meg a Thor FMT képzés hallgatóival. Közülük valaki megkapja a legendás piros pólót, és a Thor csapat tagjává válik.

Kvotidián Ági

 
Hogy ismerkedtél meg a sporttal?
 
Gyerekkorom óta szerves része a sport az életemnek. Mindig is örökmozgó voltam, 8 évig teniszeztem, majd a gimnáziumi éveim alatt a tánc világa ragadott magával. Ezt versenyszerűen űztem egy hip-hop formációban.
 
Innét azonban nem vezet egyenes út az edzői karrierhez...
 
Mióta az eszemet tudom nyomozónak készültem, majd mikor továbbtanulás előtt álltam rájöttem, hogy mégsem azt szeretném csinálni. Így jött az aerobik és a konditermek világa, ami egyből beszippantott, és tudtam ezzel szeretnék komolyabban foglalkozni. Aerobik sportedző és személyi edző lett belőlem, s bár tudom hogy közhely, de tényleg úgy érzem, hogy a hobbim a hivatásom.
A mozgás az életem minden területén csak segítséget nyújtott, és rengeteg pluszt ad a mai napig számomra, így elképzelhetetlenek a napjaim sport nélkül. Lételemem az emberekkel való kommunikáció, az emberek egészségének javítása mind a rendszeres testmozgás, mind a helyes táplálkozás segítségével. Fontosnak tartom megértetni az emberekkel, hogy minden elhatározás kérdése, minden a fejünkben dől el és bármit elérhetünk, ami csak akarunk. Kicsinek, a folyamatos edzések mellett is súlyproblémáim voltak, tudom milyen, mikor nem érzed jól magad a bőrödben. Ezért is határoztam el, hogy segíteni szeretnék azoknak az embereknek, akik szintén így éreznek és elszántak változtatni.
 
Azért az aerobic és a funkcionális edzések között van egy jókora szakadék. Miért mozdultál el ebbe az irányba?
 
 
Edzőként igyekszem a vendégeim elé olyan példát állítani, amit bátran követhetnek. Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam mind fizikailag, mind szakailag. Ezért is választottam a Thor Gym-ben a Funkcionális tréner képzést. Egy éve ismerkedtem meg a crossfittel, amióta ezt a sportágat űzöm, sokat változott a szemléletem az edzésekkel kapcsolatban, sok mindent tanultam az erőedzésekről, a mobilitásról, és a súlyemelés világába is belekóstolhattam. Teljes szerelem számomra ez a világ, szeretnék versenyezni is benne a közeljövőben. Ebből is adódik, hogy a saját testsúlyos, funkcionális edzéseket részesítem előnyben, az alapok megtanításával.
Szeretném, hogy a vendégeim az edzéseim után sokkal átfogóbb képet kapjanak saját testükről, és tudatosan tudják használni azt. Óráimon a cél a sokoldalú erőfejlesztés, egy magas edzésintenzitás mellett, aminek következtében párhuzamosan fejlődik az erő, gyorsaság, állóképesség, mobilitás, általános kondíció és a mentális akaraterő. Az óráim változatosak, mindig más-más kihívás elé állítom a vendégeimet, így a hétköznapok monotonitásából kiszakadva egyszerre kapcsolódhatnak is és vezethetik le a feszültséget, mialatt fejlődnek fizikálisan és mentálisan egyaránt.
 
Miért épp a Thor FMT képzést választottad?
 
Egy ismerősöm is elvégezte nálatok ezt a képzést és először tőle kérdeztem meg, hogy neki hogy tetszett, mi volt a tapasztalata. Csak jót mondott róla, így nem is volt kérdés, hogy ez lesz a befutó. Már régóta keresgéltem funkcionális tréner képzést, de sehol sem találtam olyat ami ennyire sokoldalú lenne. Az összes egy-, vagy "jobb" esetben két napos továbbképzés, ami nem hiszem, hogy bármire is elég lenne. Nagyon jól összeállított, átgondolt témakörök, gyakorlattal, több héten keresztül a szakma kiválóságaival vegyítve. Ami tetszik még, hogy beleláthatunk a mindennapjaitokba, járunk hospitálni, láthatunk különböző edzéseket, problémákat, amikből sokat lehet tanulni. Nagyon örülök, hogy jelentkeztem és eljöttem az FMT képzésre, egyre jobban belelátok az erő-, és a funkcionális edzések világába és sokkal átfogóbb képet kaptam mindenről, ami segít abban, hogy jobb edzővé válhassak és fejlődni tudjak a szakmámban. 
 
Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital