Hírek

THOR FMT III. - Edzőjelöltek 3.

2015.08.13
Ismerkedjetek meg a Thor FMT képzés hallgatóival. Közülük valaki megkapja a legendás piros pólót, és a Thor csapat tagjává válik.

 

Szentes Balázs

Mikor kezdtél el sportolni?


Kölyökként az általános iskolában, mint a legtöbb gyerek rúgtam a bőrt. Gimnáziumi éveim alatt belekóstoltam a kézilabdába is, majd 20 évesen elkezdtem edzőterembe járni. Gyökeres változás a sportmúltamban a főiskolai évek alatt következett be, amikor megismerkedtem az erőemeléssel. A testépítő edzéseimhez hozzátettem ezeket a gyakorlatokat, sőt egyre inkább e köré összpontosultak a tréningek, néhány amatőr versenyen ki is próbáltam magam. Ekkortájt jutottam le az első küzdősport (muay thai) edzésemre is, melynek mozgáskultúráját nagyon megszerettem és pár évig kitartóan űztem. Később egy kis kihagyás után ezt a kick-box váltotta fel. A mai napig gyakorlom a korábbi mestereimtől elsajátított technikákat, ahogy időm és energiám engedi. Mindeközben az akkori munkahelyemen alapított futókör oszlopos tagjává váltam és a legtöbb nagy rendezvényen csapatban vagy egyénileg részt vettem. 2014-ben kezdtem el a Thor Gym-et látogatni, mely egy új színt hozott az edzéseimbe, mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Megfogott a terem hangulata, világa és az edzésformák sokszínűsége. Megismerkedtem a funkcionális edzéssel és eszköztárával, amelyekkel végzett gyakorlatokat előszeretettel építem be az edzésterveimbe.
 

Ismereteid bővítése, vagy az edzői pálya miatt jelentkeztél a képzésre?


Több alkalommal tartottam már kisebb csoportos órát, segítettem ismerőseimnek, barátaimnak az edzéseikben és bizalommal fordultak hozzám az ezzel kapcsolatos kérdésekkel. Amire igazán vágytam az ilyen dolgok alatt, hogy ezt a későbbiekben egy jóval magasabb szinten és szélesebb körben csinálhassam. Szeretek emberekkel foglalkozni és úgy látom, hogy a funkcionális edzés az, mely a legjobban felkészítheti őket a mindennapi élet megpróbáltatásaira. Közvetíteni kívánom az egészség-megőrzés és - tudatosság fontosságát, valamint a három legértékesebb dolgot, amire a sport tanított engem: kitartás, fegyelem, alázat. Természetesen, ha a képzésen nyújtott teljesítményem megfelel az elvárásoknak, akkor szívesen együttműködnék a Thor csapatával a jövőben, hiszen az a szemléletmód, amit ti képviseltek az edzés világában számomra követendő példa.

Akkor egyértelmű volt, hogy ha edzőképzés, akkor FMT…

Amikor beléptem először a terembe magával ragadott a környezet és a légkör, ami fogadott. Ahogy beleláttam a szakmai stáb munkájába, a következetes, sokrétű és megfelelően felépített edzéstematikákba, egyértelművé tette számomra, hogy a Ti képzésetek mellett fogok dönteni.


Mik a közelebbi-, és távolabbi terveid?


Célom, hogy minél több emberrel szerettessem meg a mozgás örömét és a funkcionális edzés világát.
Rövidtávon a legfontosabb tervem, hogy megteremtsem magamnak azt a lehetőséget, hogy funkcionális edzőként dolgozhassak és ezt a feladatot magamhoz mérten a legjobban végezzem. Aztán, folyamatos tanulás és továbbképzések mellett fejleszteni Önmagam, hogy egyre professzionálisabb lehessek abban, amit csinálok. Hosszú távon már jobban mer álmodni az ember, egy saját edzőterem megnyitásának gondolatát is dédelgetem. De addig még hosszú az út…

Elégedett vagy a képzéssel? Azt kapod, amire számítottál?

Az előadások mind-mind érdekesek és jó hangulatban telnek. Ami nagy előnye, hogy gyakorlatias és interaktív. Felkészít Bennünket az edzések megfelelő tervezésére, levezénylésére, valamint a leendő vendégeinkkel való helyes bánásmódra. Örülök, hogy olyan csoporttársakkal dolgozhatok, akik remek személyiségek és sportemberek egyaránt, így a közös nevező nem hiányozik. Valamint az is örömmel tölt el, hogy egy tapasztalt szakmai stáb mentorál Bennünket a képzés ideje alatt.

Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital