Hírek

THOR FMT III. - Edzőjelöltek 4.

2015.08.13
Ismerkedjetek meg a Thor FMT képzés hallgatóival. Közülük valaki megkapja a legendás piros pólót, és a Thor csapat tagjává válik.

 

 

Princz Anita

 

Mikor-, és hogyan kerültél kapcsolatba a sporttal?

Mindig is imádtam a mozgást, a fizikai megmérettetéseket. Általános iskolában rendszeresen küldtek atlétikai versenyekre, rövidtáv-futásban és távolugrásban verhetetlen voltam. Érettségi után sajnos 3 évig teljesen hanyagoltam a mozgást, aminek következtében feljött pár felesleges kiló, és bizony az állóképességem is nagyon gyatra lett. Mivel nem akartam „puhatestűvé” válni, elkezdtem hobby szinten aerobicra járni. Ülő, irodai munka mellett kezdetben ez is nagy előrelépés volt. Egyre dinamikusabb, jobb erőt és állóképességet igénylő órákat látogattam, majd fél év elteltével a helyes, tudatos táplálkozás és rendszeres mozgás hatására 8 kg-tól szabadultam meg.

Utáltam, hogy egész nap az irdában ülök és kerestem a helyem, olyan hivatást szerettem volna találni, amit őszinte szeretettel és odaadással űzhetek.  Ekkor beiratkoztam a Fitness Akadémia aerobic oktatói képzésére, s a sikeres vizsgát követően felmondtam az irodában.

Ez igen dícséretes, de itt ha jól tudom nem álltál meg...

Pár hónap leforgása alatt már az edzősködés lett a megélhetésem forrása. Párhuzamban több teremben is tartottam órákat. Nagy tisztelettel és alázattal figyeltem közben az edzőtermi részen a szép, kidolgozott testű nőket és férfiakat, köztük különösképp versenyzőket.

2009-ben elvégeztem az IWI személyi edzői képzését is, majd 2011-ben a G Flex továbbképzést, mert nagyon jó és hatékony eszköznek tartom és imádom a köredzéseket, ez pedig remekül beépíthető bármely edzés rutinjába. Ugyanebben az évben megszületett az elhatározás: versenyezni szeretnék, mint testépítő, fitness modell. Ezt a versenyt igazából önmagammal kellett megvívnom: képes vagyok-e végigcsinálni egy kiszámolt, felépített diétát, amiben grammra pontosan meghatározott a napi bevihető szénhidrát és fehérje mennyiség. A táplálkozás meglehetősen egyoldalú, látható eredmény valóban csak akkor van, ha az előírtakat csalás nélkül végigcsinálod mind- étkezés, mind kemény súlyzós edzés és kardió tekintetében. 2012. január 1-én megkezdtem a felkészülésem az IFBB Fitbalance Testépítő versenyére, mely május közepén került megrendezésre. Minősítő versenyen indultam, fitness modell és body fitness kategóriákban, mivel izomzatilag a kettő közt voltam. Attól tartottam, egyik sem jön majd össze a köztes állapot miatt, ezzel ellentétben mindkettőn arany minősítést kaptam.

Azóta egyre sikeresebb edző vagy...

A felkészülés féléve alatt váltam szakmailag elég felkészültté ahhoz, hogy mind  edzés tartásban, mind étkezés tekintetében azt mondhassam: értek ahhoz, amit csinálok. Persze az évek még sokat csiszoltak a tudásomon és azon, ahogy az emberekkel bánok. Egyre több személyi edzést tartottam és egyre kevesebb aerobikot... 5 év után eljöttem a BTN Office Gym-ből, s az újonnan nyílt Green Fitnessben folytattam pályafutásom, már kizárólag, mint személyi edző. A terem jól felépített és halad a korral, ami abban is megmutatkozik, hogy igen sokféle eszközzel rendelkezik, a súlyokon és gépeken felül (medicin labda, TRX állvány, TRX, kettlebell, SMR henger, bordásfal,  stb.) Ez adta a késztetést, hogy eljárjak crosstraining edzésekre is, melyből meríthetek hasznos elemeket, amiket a saját edzéseimbe is beépíthetek.

Hogy kerültél az FMT-re?

Szembesültem azzal, hogy az erő, melyet megszereztem, csodálatos, de az állóképesség, mint a tipikus testépítőknél , még fejleszthető. Valamint arra, hogy szeretnék áthatóbb ismereteket szerezni a funkcionális edzés területén. Már jó fél éve nézegettem a különböző továbbképzési lehetőségeket, mikor megpillantottam, hogy a THOR indít nyáron egy kurzust. Azonnal jelentkeztem.

Miért minket választottál?

Több iskola is felismerte a funkcionális edzések, köredzés fitnessben való térhódító erejét, s hogy mégis miért a Thor FMT? Mert hiteles számomra, hogy a saját oktatóik adják át nekünk az elméleti és gyakorlati tudásukat, s  ezért esett a választásom erre a képzésre. Szeretnék újra csoportos edzéseket tartani, de az aerobicból már rég kinőttem. Ez az az út, amely járhatónak tűnik számomra, mint csoprtos edzés, mivel úgy gondolom, látható és érezhető eredménye van az emberek számára. Jól felépített rendszer, melyben a kezdőtől a haladó szintig mindenki bekapcsolódhat fejlettségi szintjének megfelelően. Az emberek egészségének megőrzése és fejlesztése, a felszabadultság és pozitív életszemlélet kialakítása fontos számomra, melyet a mozgásfejlesztésen keresztül át tudok adni nekik. Azon felül, hogy egészségesebbeké válnak a preventív, jól felépített edzések révén, még plusz öröm, ha egy esztétikusabb, életképesebb testben élhetnek tovább. S a funkcionális edzésben egy újabb, további lehetőségét látom ennek.

 

Terveid a jövőre nézve?

Nagyon örülök, ha kapok a Thorban edzőként lehetőséget, de egészen biztos, hogy az itt kapott tudást és szemléletet tovább adom a jelenlegi és a majdani tanítványaimnak!

 

Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital