Hírek

THOR FMT III. - Edzőjelöltek 5.

2015.08.17
A következő másfél hétben bemutatjuk a Thor FMT képzésre járó edzőjelölteket. Közülük kerül majd ki az a két tréner, akik a Thor Gym második, zuglói edzőtermében a szakmai munkát elindíthatják.

 

Zelenyiánszky Péter

Hogy kerültél kapcsolatba a sportolással?

Öt évesen labdarúgással kezdtem a sportkarrierem, amit 5 évig űztem, ezután 3 év vívás és 10 év versenyszintű kézilabda követett. Az élsport után belekóstoltam a street-workout (saját testsúlyos edzés) és a konditermi edzés világába, majd ezután kezdtem el a crossfitet, amit közel fél éve lelkesen csinálok, és már több versenyen is indultam.

Annyira lelkesen, hogy edzősködni is elkezdtél...

2014-ben végeztem el a sportedzői képzést, testépítő és fitnesz szakon, majd 2015-ben ezt követte a személyi edző tanfolyam. Közben egy-két kisebb kurzust is elvégeztem, illetve szemináriumokon vettem részt, mint például Polar Cardio Fitness Basic tanfolyam, X-Training Fitness Crossover tanfolyam, SMR System szeminárium vagy éppen a Wittmann Zsolt által vezetett mobilitási szeminárium.

2015. január vége óta vezetek edzéseket, csoportos óraadóként és személyi edzőként egyaránt. Azért választottam ezt a szakmát, mert ebben érzem otthon magam, ebben érzem, hogy ki tudok teljesedni. Ez egy folyamatosan változó szakma, tehát az érdeklődésem fenntartja. Nem maradhatok meg az átlagos szinten különben semmilyen kiemelkedő dolgot nem fogok tudni elérni az életben. Szeretném a vendégeimnek is átadni azt a fajta motivációt, a sporthoz való viszonyulást, ami engem jellemez, hogy ne kínként éljék meg azt, hogy "le kell menni a terembe", vagy "ki kell menni a szabadba mozogni", hanem a mindennapi életük részévé váljon és szeressék, amit csinálnak.

Miért az FMT képzést választottad?

Az FMT-t egyrészt azért választottam, mert nem a konditermi, gépes edzésekre építi a rendszerét, hanem az emberi mozgásokra, legyen az saját testsúllyal vagy különböző eszközökkel, másodsorban az oktatókat is tisztelem a tudásuk és a tudásvágyuk miatt. Közalkalmazottként is dolgozom az edzősködés mellett napi 8 órában, tehát a rövid távú céljaim között szerepel, hogy ezt a munkát teljes egészében felváltsa az emberekkel való foglalkozás. Emiatt is, illetve az előbb felsorolt okok miatt is szeretnék a Thor Gymben dolgozni egy nagyszerű csapat keretein belül. Hosszú távú célom, hogy egyszer kiköltözzek külföldre és ott gyarapítsam tovább a tudásom, leginkább, mint crossfit edző és, ha az élet úgy hozza, hazaérkezésem után a kint megszerzett tudást visszaszolgáltassam.

Mi a képzésről a véleményed?

Az eddigi, képzésről alkotott véleményem pozitív! Talán egyetlen negatív dolgot tudnék felsorolni az pedig sajnos pont a crossfit óra, amit nagyon vártam. Itt az olimpia súlyemelésnél volt kisebb probléma, hiszen nem haladó csoport volt a társaság nagy része - legalábbis ebben a témakörben. A mobilitási óra rendkívül tetszett, hihetetlen, amit Zsolti az emberi testről tud és ezt kézzelfogható tudásban át is tudja adni. Ugyanígy vélekedek Bálintról is, jól magyaráz, jól tanít és, ami nagyon fontos,  kordában tudja tartani a csapatot, ha néha elfáradunk és kevésbé koncentrálunk már. Tehát szakmailag egyben van nagyon az egész képzés.

 

Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital