Hírek

THOR FMT III. - Magas Dávid

2015.08.17
A következő másfél hétben bemutatjuk a Thor FMT képzésre járó edzőjelölteket. Közülük kerül majd ki az a két tréner, akik a Thor Gym második, zuglói edzőtermében a szakmai munkát elindíthatják.

 

Magas Dávid

 

 

Mikor kezdtél el sportolni?

10 évesen kezdtem ismerkedni a sporttal, ekkoriban látogattam el az első dobóedzésemre. Hamar beleszerettem az atletikába, a kalapácsvetés lett a fő számom. 8 év versenymúltat tudhatok magam mögött, ebből egy szezont a korosztályos magyar válogatott tagjaként tölthettem. Nevelőedzőm mutatta be a súlyzós edzés, az erőfejlesztés és az olimpiai súlyemelés alapjait. Az atlétika után amatőr szinten belekóstoltam az amerikai futballba, a súlyzórúddal ápolt szerelmem viszont évek óta töretlen.

 

Mikor és miért fogant meg az edzősködés gondolata?

A Testnevelési Egyetemen kezdődött a súlyzós edzések élettani és technikai háttere utáni érdeklődésem, azóta próbálom magamba szívni az összes ehhez kapcsolódó információt. Januárban csatlakoztam Bakai Levente Beavatás csoportjához a Thor Gym-ben. Testközelből tapasztalhattam meg a rendszer egyszerűségét és hatékonyságát, ez egyből magával ragadott. Egy edzésrendszer, ami félretesz minden divatot és csak a tudományra építkezik. Ez az, amit kevés helyen kap meg az ember. Vétek lenne, ha nem ismertetnénk meg ezt minél több emberrel.

 

Miért éppen a funkcionális edzés?

A funkcionális edzés keretein belül van egy edzőnek a legtöbb lehetősége, hogy a vendégeit az egészséges életmódra és testkultúrára való tanítás mellett olyan technikai tudást adjon át, amivel javíthatják az életminőségüket és az egészségben eltöltött éveik számát is növelhetik. Egy biztos, sérülésmentes út, ami egyenesen vezet az áhított erőhöz és kinézethez. - kevés edző tudja ezt megadni.

„ A cél az, hogy 20-30 évesen marha jól nézzünk ki és piszok erősek legyünk, de 70 évesen is tudjunk játszani majd az unokákkal”

 

Miért az FMT-képzést választottad?

Gyakorlatias, vendégközpontú és a sporttudomány legaktuálisabb állásához van igazítva az oktatás. Olyan oktatókkal, akik folyamatosan készek az újításra és nem félnek kételkedni az erőedzés régi és újonnan felállt dogmáiban. Emellett nem csak az ideális esetekkel foglalkozunk, nagyon sok hangsúlyt fektetünk a mozgás prehab és rehab területeire is, ami mindig is vonzott.

Itt olyan emberekkel vagyok körülvéve, akiknek ugyanaz a célja és hitvallása, mint nekem. Véleményem szerint ez a siker kulcsa.

 

 

Mik a céljaid, jövőképed?

Számomra az edzővé válás nem az út végén található cél, hanem egy állomás. Aktív hallgatóként az edzői életpálya nem csak az eddig megszerzett tudás átadását jelenti nekem, hanem a folyamatos tanulás és tapasztalatszerzés egyik leghatékonyabb módját. Minél több emberrel sikerül megismertetnem ezt a mozgalmat, annál több egészséges és erős felnőtt és idős ember fog mászkálni az utcán. Ez számomra az igazi cél.

"Let he Gainz begin"

 

Amennyiben te is szeretnél Funkciónális edző lenni, akkor itt a lehetőség, részletek: itt

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital