Hírek

THOR FMT III. - Nagy Réka

2015.08.24
A következő másfél hétben bemutatjuk a Thor FMT képzésre járó edzőjelölteket. Közülük kerül majd ki az a két tréner, akik a Thor Gym második, zuglói edzőtermében a szakmai munkát elindíthatják.

Hogyan idnultál el a sportolás útján?


Édesapám révén –akinek eredeti szakmája testnevelő tanár- már pici gyerekkorom óta sportolok. Általános iskolában, és a gimnáziumi évek alatt amolyan „mindenes” voltam. Amit csak lehetett kipróbáltam, hiszen mindenem volt a mozgás. Később a főiskolai tanulmányaim során szűkült a kör, és figyelmem a röplabdára koncentrálódott.
Ahogy elkezdtem dolgozni, az idő szűke miatt maradt a „magányos” fitnesskedés: aerobikoztam, majd ezt megunva elkezdtem gépeken edzeni. Ezt kiegészítendő, idejét éreztem, hogy visszatérjek a természethez is, valamint hogy társaságban is tudjak sportolni, két éve elvégeztem egy alapfokú barlangász tanfolyamot. Azóta is járok túrázni, ahogy az időm engedi. Idővel a barlangászat ugyan maradt, de az aerobik-fitnessgép kombó monotonná vált számomra.Hogyan jött a funkcionális edzés, és a Thor Gym?


Elkezdtem keresgélni valami mást, ami igazán én vagyok… Ismerősök, és több „városi legenda” révén végül rátaláltam a Thor Gym-re, ahova egy kolléganőmmel karöltve kezdtem el  járni. Ennek már másfél éve.

Emellett Tanos Bálintnak köszönhetően belekóstolhattam a versenyzésbe is, sőt most nyáron világbajnoki ezüstérmes lettem. A Girya az egyik fő szerelmem!Edzői ambíciók?Már korábban is éreztem késztetést, csak sajnos nem volt bennem kellő bátorság ahhoz, hogy váltsak. Úgy gondoltam, már késő felforgatnom az életemet. Viszont itt, a Thorban rátaláltam egy olyan dologra, ami mára szenvedélyemmé vált. Kaptam egy sugallatot, egy lendületet: mi lenne, ha megpróbálnám? Remélve, hogy egyszer belőlem is edző válhat, elkezdtem képezni magam. Ahogy kiderült, indul az újabb FMT képzés, nem volt kérdés, hogy részt szeretnék rajta venni.Mik a tapasztalataid a képzést illetően?Nagyon tetszik az itteni edzésrendszer, és tapasztalatból tudom, hogy mennyire hatékony. Ezért szerettem volna belesni a kulisszák mögé, minél többet megtudni arról, amit gyakorlatban csinálok. A tematika pontosan lefedi azokat a területeket, amiket eddig edzettként megismerhettem. Minden egyes alkalommal izgatottan várom a megfejtést eddigi „szenvedéseimre. Összeszedett, hasznos, és lényegre törő tudásanyagot kaptunk eddig.Hogyan tovább?Azon vagyok, hogy az eddig elsajátított tudást, és szemléletet át tudjam adni olyan embereknek, amilyen én is voltam 2 évvel ezelőtt. Nagy öröm lenne, ha segítségemmel rá tudnám terelni őket egy verejtékkel teli, de kiteljesedett és egészséges útra.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital