Hírek

Thor FMT: Bujáki Richárd

2014.07.18
Tovább folytatva Thor FMT bemutató sorozatunkat egy újabb részvevővel beszélgettünk. Termünk funkcionális edzőképzésén fejleszti magát Bujáki Richárd.

(Fotónkon az álló sorban balról a harmadik helyen áll Bujáki Richárd.)

Richárd jelenleg is edzőként dolgozik, megtudtuk honnan érkezett hozzánk és miért szeretne részese lenni a Thor Gym munkásságának.

- Tudtommal rendelkezel már edzői tapasztalattal. Mit lehet rólad tudni, kérlek, mutasd be magad néhány gondolatban.

"Bujáki Richárd vagyok, 24 éves, Budapesten élek. Helyes az információd. Valójában már két éve dolgozom személyi edzőként egy budapesti fitneszteremben (GilldaMax – a szerk.). Gyerekkorom óta tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, mindig is meghatározó része volt az életemnek a rendszeres sportolás."

- Komolyabban is foglalkoztál a sporttal korábban?

"Igen. Tizenegy-tizenkét évesen kezdtem el kempózni édesapám hatására, majd megismerkedtem a Krav-Magával és az ökölvívással. Utóbbi két sportághoz pedig automatikusan csatlakozott a konditermi edzés. Mint említettem gyerekként is tudtam, hogy edzőként szeretnék dolgozni, de az élet nem tette ezt lehetővé. Végül az IWI-nél végeztem személyi edző tanfolyamot, azóta pedig szerencsére ezzel foglalkozhatom nap, mint nap."

- Magát adja a kérdés. Eddig klasszikus testépítő edzőként dolgoztál. Miért szeretnél váltani?

"Alapvetően már jó ideje a funkcionális edzések módszereit tanulmányozom és alkalmazom az edzéstervezések során. Magamon és vendégeimen is tesztelve, látom azt, hogy a hétköznapi emberek számára ez a leghatékonyabb edzésfajta, amivel eredményt lehet elérni."

- Miben látod a hatékonyságát?

"Az edzések jól illeszthetőek egymáshoz. A vendégeim élvezik a foglalkozásokat. A fejlődésük is sokkal jobban tetten érhető."

- Jártál már korábban is a Thor Gymben?

"Igen, ha jól emlékszem nagyjából a nyitás után azonnal megfordultam a teremben. Sőt, olykor vissza-visszatérek barátaimmal edzeni egy jót, de képzéseken is vettem már részt a teremben. Az SMR és súlyemelő szemináriumot például nagyon szerettem."

- Milyen volt az első oktatási hétvége?

"Sok-sok ismétléssel kezdődött, de az sosem árt. Voltak természetesen új dolgok is. Tetszett, hogy szinte mindent azonnal átvittünk a gyakorlatba. A hospitálási lehetőséget pedig külön kiemelném, hiszen ilyen szinte egyetlen egy oktatási intézményben sincs. Nagyon fontos, hogy az elméletben megtanultakat gyorsan megtapasztaljuk a gyakorlatban is."

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital