Hírek

Thor FMT: Nagy Fruzsina

2014.08.12
A Thor Functional Movement Trainer képzés talán egyik legérdekesebb életpályával rendelkező edzőjelöltje Nagy Fruzsi, akit a Jóni Team sportolójaként már ismerhetünk. Fruzsi thai bokszol és MMA mérkőzéseken vesz részt, de állatorvosként is dolgozott korábban. A jövőben nincs más célja, mint a Thor Gymben edzővé válni.

- A Jóni Team tagjaként ismertünk meg. Nagyon érdekelne, hogy miért választottad a sportolás eme nem éppen finom, nőies módját?

„Küzdősportoló vagyok, mindig is szerettem volna az lenni. Gyerekkoromban is érdekeltek már a küzdősportok de Nagykanizsán, ahol születtem és felnőttem nem volt lehetőségem kipróbálni magam. Ebben az időszakban lovagoltam, szóval a sport már gyerekként is lefoglalt. Szerencsére, amikor felköltöztem Budapestre, számtalan lehetőségem nyílt. Így ismerkedtem meg a thai boksszal. Persze, aki ismer, nem lepődik meg, hiszen mindenki tudja, hogy nem vagyok egy mimóza lélek.”

- Tiszta sor, nem kötnék beléd (J). A sportolói jelenből és múltból érthető, hogy miért foglalkoztat az edzői szakma megismerése, de tudtommal civilként egészen más területtel foglalkozol. Mi is az pontosan?

„Nem titok, hogy állatorvosként doktoráltam le. Gyakoroltam is a hivatásom, de egyszerűen megcsapott a változás szele. Eldöntöttem, hogy a jövőben edzőként szeretnék dolgozni, segíteni az embereknek jobbá és komfortosabbá tenni saját életüket.”

- Miért pont funkcionális edzőként szeretnél dolgozni?

„Küzdősportolóként rendszeres vendég voltam a konditermekben, de átütő eredményt nem tudtam elérni. Ugyan külalakra jobban néztem ki, de a küzdősportban nem tudtam hasznosítani a konditermi edzés eredményeit. Keresgéltem és a funkcionális edzésekben találtam meg azt a pluszt, ami nagyon jól kiegészíti a thai bokszot és az MMA-t.”

- Mi volt ez a plusz?

„Jótékony hatása volt az állóképességemre, az ütő és rúgóerőm is megnőtt az edzések hatására. A ringben mindhárom képesség nagyon fontos tud lenni adott pillanatokban.”

- A funkcionális edzéseken belül mely edzésrendszer, eszköz az, amely leginkább közel áll hozzád?

„A saját testsúlyos rendszereket kifejezetten kedvelem, de az eszközök használatától sem jövök zavarba. A barbelles gyakorlatokat rendszeresen használom. Emellett számos gyakorlatot kitalálok magamnak, csak a kreativitás szabhat határokat a gyakorlatok kialakításánál a funkcionális edzésrendszerek világában.”

- Milyen céllal érkeztél a Thor FMT képzésére? Hogy tetszik a képzés?

„Alapvető célom, hogy a Thor Gymben legyek funkcionális edző. Ebből semmiképp sem szeretnék leadni. A képzés nagyon tetszik, Tanos Bálint nagyszerű előadó. Izgalmasak és érdekesek az előadásai. Nincs felesleges üresjárat vagy nem oda tartozó információ. Örülök, hogy jelentkeztem. A gyakorlati órák pedig nagyon hasznosak, ahogyan a rendszeres hospitálási lehetőség is.”

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital