Hírek

Thor Gym 2. Születésnap – Beszámoló a Csapatversenyről

2015.02.25
Február 21.-én ünnepeltük edzőtermünk második születésnapját, melyre szép számmal érkeztek érdeklődők, és főképp versenyzők. A nap fénypontja a Csapatverseny volt, ahol 4 különböző állomáson küzdöttek az atléták a döntőbe kerülésért

Szombaton már reggel 9 órakor szinte zsúfolásig telt a váró, és a pult környéke. A beharangozott csapatversenyre szép számmal érkeztek a csapatok, és kísérőik. Eközben a bírák és rendezők már a verseny helyszínén egyeztettek. A rendezvény egy csapatfotózással indult, melyet a rendezők összekötöttek egy mérlegeléssel, és egy gyors programismertetést-, illetve sorrend húzást követően már indulhatott is a versengés.

Négy különböző állomáson mérhette össze erejét, illetve ügyességét a 14 induló csapat, akik között nem csupán a Thor Gym berkein belül edződött versenyzőkkel találkozhattunk, hiszen más termekből is érkeztek nevezések. Az első állomás egy rönkemelésre keresztelt program volt, ahol lánccal összekötött abroncsokat kellett fej fölött emelgetni. Persze a nehezítést az jelentette, hogy minden egyes ismétlésnél egy guggolást kellett bemutatni, és a guggolás alsó pontján az összes csapattagnak egyszerre kellet lent lennie. Ebből 21-15-9 ismétlések.
Ezt az állomást a Joo Cross csapata nyerte, ők tudták legjobban összehangolni a közös mozgást. Második az UST Omega csapata lett, míg 3. a Halott Felvonó.


A második állomás is az összehangoltságra alapozott, de itt az állóképesség sokkal jobban igénybe lett véve: Egy sorban dobozok lettek kirakva, és egy burpee-t követően átjutva a boxokon, egy újabb burpeet kellett bemutatni. Mindezt természetesen a csapatversenyek szellemében úgy, hogy minden csapattag mellkasa egy időben érintse a talajt. Miután ebből sikerült 15 ismétlés, a pálya túloldalára átszaladva 15 guggolás követi. Persze alsó ponton egy időben. Majd ugyanígy a 10-, legvégül pedig már csak 5 ismétléses kör következik.
Ebben a számban a Thormák csapata utasított mindenkit maga mögé. Őket a Best way és a Thorpilla & a Thorpok követték.

Sokkal inkább erő centrikus állomás a Deadlift Ledder, ahol egyetlen szabály volt: Senki nem vehetett le súlyt a rúdról, csakis felfelé lehetett pakolni. Ebbe többen is belebuktak, és túlvállalták magukat, de hát végülis egy csapatversenyen a taktika is fontos.
Legnagyobb emelést csapatszinten az UST Alpha csapata produkálta, akik mögött csupán 5 kilóval maradt le a szintén Tanos Bálint által felkészített UST Omega. Tehát kijelenthető, hogy a Beavatás programon edződött srácok igencsak jó erőben vannak… harmadik helyre a Joo Cross emelte magát.


Negyedik, és egyben a legmókásabb állomás a Lufi sumo volt. Itt egy óriási gumi gömbbe öltözve kellett a riválist kitolni a területről. Sok nevetés övezte a vetélkedést, és elmondhatjuk, hogy a legnagyobb érdeklődés is ezt a részt övezte.
A legügyesebbnek itt Odin csapata bizonyult, míg az UST Alpha csapata itt is remekül szerepelt, ahogy a Thormák, és az Etil alakulat is, akik holtversenyben kerültek a 3. helyre.

Következett az összesítése a nap eredményeinek, melyet követően a három legjobb csapat egy döntőben méri össze erejét a bajnoki címért.
A három csapat közül a Joo Cross került kakukktojásként a két UST-s alakulat, az Alpha és az Omega mellé. Rövid szabályismertetést követően megkezdődhetett a döntő, ahol egymás melletti pályákon versenghetett a három döntős brigád: Ugrálókötelezésből, guggolásból, medicinlabdával való felülésből, fekvőtámaszból, majd húzódzkodásból kellett összehozni a csapatoknak a 2000 ismétlést, majd legvégül egy közös 15 ismétléses burpee-zés választotta csak el őket a megérdemelt ünnepléstől.

A döntőt remekül kezdte az UST Alpha csapata, míg az Omega csapat kissé taktikusabban, ráérősebben indult neki a feladatoknak. Körülbelül féltávnál úgy tűnt, hogy mindkét csapat mellett elhúz a lendületes Joo Cross brigád, akik erős tempóban a legjobban haladtak, míg az UST Alpha csapata veszített a lendületből, és a túl erős kezdés után világossá vált, hogy rossz taktikát választottak, hiszen elfogyott a szufla. Ellentétben az Omega alakulattal, akik a megfontolt taktikának köszönhetően, és a jól kiosztott szerepeket betartva lehajrázták ellenfeleiket, és magabiztosan nyerték meg a döntőt.

Persze minden elismerés az UST Alpha csapatáé, akik erkölcsileg győztesnek mondhatják magukat azzal a tettel, hogy miután a másik két csapat befejezte a döntőt, még ekkor is becsületből, láthatóan teljesen kifáradva végigcsinálták a feladatsort.
A végső sorrend így alakult végül ki, de a győztesek is visszafogottan ünnepeltek, aminek az egyetlen oka az, hogy ezen a napon tényleg nem a sorrend, és az érmek számítottak, hanem az a légkör, melyet a versenyzők teremtetettek, és ami igazán jellemző a Thor Gymre: Eredményektől függetlenül is, egymást segítve, jó hangulatban kiváló sporteredmények.

Persze visszakanyarodva kicsit a végeredményre, érdemes kiemelni, hogy a két évvel ezelőtt kitalált, és elkezdett út a Beavatás programmal olyannyira eredményesnek bizonyult, hogy e program haladó csoportjai, az UST-t képviselők nem csak a győztes-, de a harmadik helyet is megszerezték. Tehát Tanos Bálint remek munkát végez. Márpedig ebbe a rendszerbe kapcsolódott be a Beavatás és Athletic Body csoportokat (melyeket Nagy Fruzsina és Bakai Levente tart) képviselő néhány csapat is, akik ugyanezzel a programmal, és szakmai háttérrel képződnek. Így jövőre vélhetően még nagyobb, és kiélezettebb küzdelem lesz.

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy feledhetetlenné tették a Születésnapot, és reméljük még sok-sok évig ünneplünk együtt!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital