Hírek

Thor Táplálkozási szeminárium

2016.05.12
Mindannyian tisztában vagyunk vele mennyire fontos a táplálkozás egy sportoló életében, ám jóval kevesebb szó esik róla. Ha jobban elmerülnél a témában a szeminárium során megtanulhatod a tápkálkozás alapjait és a végén képes leszel összeállítani egy saját étrendet.

     Mindenki ismeri a közismert táplálkozás/edzési arányszámot miszerint teljesítményünk minőségében és célunk elérésében 70%-ban a táplálkozásunknak van köze. Ha ez nem is teljes mértékben helyes megállípítás, az kétségtelen, mennyire fontos szerepet játszik életünk során az étrendünk és annak minősége. A táplálkozásról számtalan szájhagyomány útján terjedő információhoz jutunk, ám a hiteles források száma csekély. Mindenki hallott már a "6 után nem eszem" a "csirke-rizs" és társairól a fogyni vágyó emberektől, de azok száma akik a mítoszok helyett valóban megtervezték a táplálkozásukat, kevesebb szó esik. Ezen felül a táplálkozás nem csak a sportolók szempontjából kulcsfontosságú, hiszen számtalan betegség vezethető vissza a helytelen táplálkozásra, arról nem is beszélve hány betegség kíván speciális étrendet a kezelések során vagy akár egy életen át, gondoljunk a cukorbetegekre, inzulin rezisztensekre vagy autoimmun betegekre. 

     Másik félreértés, hogy a diéta egyenlő a fogyókúrával, és ott bizony csak szenvedni lehet. A táplákozás és maga a diéta nem feltétlenül a fogyást jelenti. A diéta egy speciálisan összeállított étrend amely egy bizonyos célt szolgál.Ilyen célok az egészségünk megőrzése, sportteljesítményünk növelése. Egy jól megtervezett étrend életmóddá válhat és számos előnyét megtapasztalhatjuk, semmiképpen nem az önmegtartóztatásról és szenvedésről kell szólnia. 

     A szeminárium során betekintést nyerhetsz a táplákozás alapjaiba, részletesen megismeheted táplálékunk összetevőit, valamint megtanulhatod hogyan építsd fel a saját céljaidnak megfelelő étrendet.

   

   Kinek ajánljuk a szemináriumot? 

· Akik már mindent meg(t)ettek és nem tudnak lefogyni; vagy éppen izmot növeszteni – akik testúlyukat szeretnék gyarapítani vagy éppen csökkenteni.

· Akiknél azonban már kialakult valamilyen ételallergia, vagy éppen

· Már autoimmun problémájuk van.

· Akiket érdekel, hogy sportolóként miben lehet más a táplálkozásod, mint akik csak ritkábban sportolnak.

· Akiket érdekelnek a legfrisebb kutatási eredmények, melyek a fejlődést és az élethosszig tartó egészséget ígérik.

Ha nem sportolsz, fentiekről mindenképpen tudnod érdemes.

     És hogy miről is fog szólni? 

· Zsírokkal, szénhidrátokkal, fehérjékkel kapcsolatos paradigmák ledöntése, valamint
mikor van rájuk szükség? Mennyit, hogyan és miért?

· Stressz, alvás és a méregtelenítés

· Esszenciális tápanyagaink (makró és mikró)

- Amik nélkül nem élheted túl a hétköznapokat(!)

- Prevenció vagy gyógyszeres kezelés?

- Kell nekem táplálék-kiegészítő?

· Hormonok harca, azaz alapvető ismeretek a női és ffi hormonokról. Mi történik, ha felborul az egyensúly, vagy ha hiányzik valamiből?

   És végül a legfontosabb: 

Zárótéma: Megtanítunk, hogyan állítsd össze a saját étrended.

 

 

Időpont: 2016.08.06 10:00 Thor Újbuda 

Időtartam: 2x2 óra közte egy 35 perces ebédszünet, várható befejezés 15:00

Ára: 2000.- 

Maximális létszám: 40 fő Vezeti: Iván Attila 

Jelentkezés e-mail-en: info@thorgym.hu 

 

 

 

 

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital