Hírek

Új edző Thor seregében

2016.02.05
Februárban vérfrissítés történt a szakmai stábban, mely változások korán nem csak távoztak edzők, de új trénerrel is gazdagodtunk. A munkát az UST csoportokkal indította, azonban a hónap közepétől a friss Beavatás csoportot is ő vezeti be a funkcionális edzések világába. De ki is ő, és milyen út vezette idáig, az kiderül az alábbi sorokból:

Szia Peti! Elég sokat láttunk a tavalyi évben a Thorban, azonban nem edzői pólóban mutatkoztál eleddig…

Igen-igen. Bár akik régóta járnak a Thor Gym-be, azokkal már régóta ismerjük egymást, legalább látásból. Büszke vagyok arra, hogy már a nyitás előtt is egy-két éjszakát és nappalt a teremben tölthettem 3 évvel ezelőtt: Az utolsó simításoknál szükség volt minden dolgos kézre. Ezt követően pedig rendszeresen itt edzettem. Szóval bizonyos fokig hazajárok ide. Leginkább a hangulatnak, és az itt lévő embereknek köszönhetően érzem magam itthon. A hozzáállás, mind az edzők, mind a vezetés, mind pedig a személyzet részéről egészen egyedi hangulatot kölcsönöz. Persze nem elhanyagolható szempont, hogy az edzésekhez is minden adott: Számtalan eszköz, óriási tér, és sportemberi közeg. Sokat számít, hogy ide valóban edzeni járnak az emberek, és nem divatból. Hogyha pedig valami nincs rendjén, mindig bizalommal fordulhat bárki a szakemberekhez, vagy épp egy rutinos atlétához.

Kicsit elkalandoztunk a kérdéstől, hiszen nem kaptam választ arra, hogy miért voltál az utóbbi egy évben, nap-mint nap a teremben?

Tavaly év elején kezdtem itt dolgozni, mint vezető. Marketinggel, irányítással, és egyéb ügyes-bajos dolgok intézésével töltöttem a mindennapokat. Amit említettem korábban, hogy „ide szinte hazajárok”, az a gyakorlatban valóban megvalósult, hiszen majdhogynem csak aludni jártam haza. Ám ezt most is mosolyogva mondom, mert jó itt lenni… Mivel korábban csak edzeni jártam a terembe, így mindkét szempontból láttam a tennivalókat. Igyekeztem minden nap azon lenni, hogy a legjobbat kihozzuk vendégeink számára, és a vezetőség akarata, mely szerint a „Vendég az első” a gyakorlatban is érvényesüljön. Miután megnyitott a zuglói terem, ott is egyre több időt töltöttem, majd év vége felé, és idén januárban szinte csak ott voltam. Úgy érzem, sikerült a XIV. kerületbe is átmenteni az újbudai teremben szerzett tapasztalatokat, és a Thor életérzést. Olyannyira, hogy a zuglói Thor is a szívemhez nőtt.

Ezek után némileg meglepő fordulat, hogy már második hete a piros edzői pólóban adod ki a feladatokat…

Hirtelen jött ez a megoldás, hiszen két edzővel is úgy alakult, hogy a terem, illetve ők más utat járnak a jövőben. Erre nem is szívesen térnék ki bővebben. Lényeg, hogy olyan edzőre volt szükség, aki amellett, hogy szakmailag alkalmas, a lojalitása is megkérdőjelezhetetlen. Nem beszélve arról, hogy az idő is sürgette a vezetőket, mert a vendégek nem maradhattak megfelelő szakmai felügyelet nélkül. Így a tulajdonos, és a szakmai vezető engem tisztelt meg a bizalommal, ami a kihívás mellé plusz motiváció is a számomra.

Korábban nem is merült fel, hogy edzőként dolgozz?

Dehogynem! Egyrészt a sport mindig az életem része volt. Gyermekkoromban kipróbáltam sok sportágat, a birkózástól kezdve, az úszáson át a jégkorongig. Szinte minden reggel sportújsággal a kezemben ébredtem. Persze ehhez az is kellett, hogy Édesapám megszerettesse velem a mozgást, és azt a fajta értékrendet, aminek köszönhetően a szeretet, alázattal is párosulni tud. Aztán leragadtam egy időre a labdarúgásnál. Később az egyetemi évek alatt a sport sajnos háttérbe szorult, majd egy barátom megismertetett a kettlebellel, amit aztán napi szinten használtam. Ezt követően a legjobb barátommal jártunk edzőterembe, volt hogy heti 7 alkalmat is nyüstöltük a súlyokat. Majd jött a Thor Gym… Itt rádöbbentem arra, hogy nem elég az, ami rám ragadt: ahhoz hogy a legtöbbet kihozhassam magamból, elkezdtem olvasgatni szakmai írásokat, és persze könyveket. Majd mikor meghirdették az első FMT edzőképzést, nem volt kérdés, hogy jelentkezzek-e. Tanos Bálint vezetésével olyan információkra tettünk szert, ami önmagában megérte végigülni a képzést. Nem csupán száraz anyagleadás történt, hanem a gyakorlatba ültetve jöttek az információk. Nem beszélve arról, hogy minden egyes órában volt olyan "apróság", amit másutt nem hall az ember. Ezt a kurzust együtt végeztem el Bakai Levi kollégámmal, illetve a zuglói terem kiváló edzőjével, Bujáki Ricsivel.

Mégsem az edzői pályával folytattad, hanem a vezetésben kaptál szerepet. Ez nem éppen törvényszerű, nemde?

Kétségkívül furcsának tűnhet, de a magyarázat annál inkább racionális: Egyrészt nem tartottam magam késznek arra, hogy csoportos edzéseket vezényeljek, ráadásul magas óraszámban. Annak ellenére, hogy az FMT képzésen minden alapot megtanultam, és elméleti, valamint gyakorlati tudásban is olyan ismeretanyagra tettem szert, amivel biztosan nem vallottam volna kudarcot, tisztában voltam azzal, hogy hol tartok az utamon: Eleve későn érő típus vagyok, de a megfelelő kiegyensúlyozottság nélkül felelőtlenség lett volna akkoriban csoportos órákat vállalnom. Merthogy edzéseket azért tartottam, de csupán személyi edzés jelleggel. Mivel az FMT nem szimpla edzőképzés, hanem egy életpálya modell része, így a kurzuson résztvevők tudják: Az élet, és a szakma különböző területein is biztosít a Thor együttműködést/támogatást. Erre remek példa az én történetem is: A tulajdonos olyan értékeket vett bennem észre, mely alapján vezetői pozíciót bízott rám, ami nem kevésbé fontos, mint az edzések megtartása. Nagyon sokat tanultam az elmúlt időszakban, és remélhetőleg hozzá is tudtam tenni a terem/termek fejlődéséhez. Mindazonáltal a tréneri jövőről egy percig sem tettem le.

Miben változtál, fejlődtél annyit, hogy elvállald ezt a feladatkört?

Elsősorban érettebb lettem, kiegyensúlyozottabb, és sokkal higgadtabb. Ebben valószínűleg nagy szerepe van a Kisfiamnak is, valamint annak, hogy a vezetésben eltöltött idő alatt megismertem a rendszert. Persze ez idő alatt is folyamatosan edzettem, érdeklődtem a szakmai kérdéseket illetően, és persze olvastam, olvastam, olvastam. Másrészt mostanra értem el oda, hogy azt érezzem: Tudom, mit akarok, és ehhez milyen utat járjak. A személyiségfejlődést tekintve most tudom azt mondani, hogy felnőttem, és kész vagyok a feladatra!

Mik a terveid a jövőt illetően?

Hálás vagyok a lehetőségért, és azért hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. Bár ugye ehhez eddig is elég közel voltam… Mindenesetre szeretném, ha a vendégeim úgy éreznék, hogy érdemes hozzám járni, és olyan szolgáltatást kapnak, amivel az ő bizalmukat is meg tudom hálálni. Rövidebb távon a célom, hogy egy új lendületet, és látásmódot csempésszek a Thor edzői életébe, hosszabb távon pedig szeretnék elindítani egy új edzéstípust, amiben kiteljesedhetek. Ehhez az első lépés a hó végi Online Coaching - képzés elvégzése, ami hiszem, hogy segít majd abban, hogy megfelelőképp tudjam megvalósítani mindazt, amit elterveztem. Meg persze szeretnék egyszer olyan bicepszet, mint Wittmann Zsolté, de attól tartok, hogy ezt érem el legkésőbb... :)

 

Amennyiben szeretnél jelentkezni az edzőképzésünkre, akkor bővebb információkért katt IDE.

Ha állapotfelmérésre jelentkezel, vagy az edzéseinkről kérsz több információt, akkor küldj e-mailt az info@thorgym.hu címre, vagy hívd a 0620-312-1404-es számot.

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital