Hírek

Újabb edző kovácsolódott Thor kalapácsa alatt

2017.03.30
Legújabb interjúalanyunk a mindíg jókedvű Zmák Szilárd, akivel a sikeres vizsga után beszélgettünk, majd állást kapott a Thor Gym-ben.

Ákos: Melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás? Azért jelentkeztél az FMT-re mert edző szerettél volna lenni, vagy csak a személyes érdeklődésed és szorgalmad hozta úgy, hogy közben állásajánlatot is kaptál?

Szilárd: Nyilván a tojás. A dinoszauruszok is tojással szaporodtak, míg a tyúk sokkal később kifejlődött élőlény :D Komolyra fordítva a szót, előbb volt meg a koncepció, hogy edzői babérokra török. Már a képzés előtt is kacérkodtam a gondolattal és kicsit nehezen szántam el magam, de aztán elkezdve a képzést már nem volt kérdés, hogy jól döntöttem, mikor belevágtam. 

Ákos: De ugorjunk az elejére. Hol kerültél kapcsolatba az FMT-vel, mi volt az, ami miatt belevágtál? Hogy volt ez? 

Szilárd: A képzés megkezdése előtti hónapokban már aktív tagja voltam Wittmann Zsolt csapatának, a PWB-nek. Ott napi szinten láttam magam is, hogy hogy néz ki egy edző munkája. Itt az edzések során találkoztam és ismerkedtem meg Tanos Bálinttal, így a tanfolyam óráinak során Bálint kérlelhetetlen maximalizmusa már nem volt újdonság számomra.

Ákos: Hogy élted meg a vizsgát? Milyen volt átvenni a diplomát? 

Szilárd: Őszintén, nem voltam maradéktalanul elégedett magammal. Tudom, hogy az életben a kis dolgoknak is komoly jelentősége van és a vizsga során egyáltalán nem voltam büszke magamra, mert nem voltam elég alapos. Tudtam magamról, hogy több van bennem, mint amit ott a bizottság előtt megmutattam. Így egy kicsit keserű szájízzel vettem kezembe a diplomát. Hál’Isten tudom, hogy évek múltán ez csak egy kacagnivaló momentum lesz az emlékeim sorában.

Ákos: Kinek mesélted el először, hogy sikerült a vizsga és irány az edzői hivatás? 

Szilárd: Anyukámnak. Lelkemre kötötte, hogy a vizsga után okvetlenül fel kell hívjam. Mondjuk a beszélgetés nagyjából 4 másodpercig tartott, mert pont lemerült a telefonom :D

Ákos: Most, hogy végeztél, hogyan tovább? 

Szilárd: Még meg sem száradt a tinta a diplomán, mikor Wittmann Zsolti felajánlotta, hogy a továbbiakban az edzői csapatot erősítsem. Nem volt komoly dilemma.

Ákos: Mi az edzői jövőképed? Hogyan tovább? Milyen irányba szeretnél továbbfejlődni? 

Szilárd: Itt sincsenek bennem komoly kérdések. Elsődlegesen most az a cél, hogy egyre mélyebben ássam magam bele az erőemelésről szóló angol nyelvű szakirodalomba. Ez ma elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk a modern kutatásokkal és az elitedzők munkásságával. Ez a teoretikus vonulata a közeljövőnek, míg pragmatikus oldalról pedig a tanítványaimon keresztül gyűjtöm a tapasztalatokat mind emberi, mind szakmai szempontból. Borzasztó érdekes sokféle különböző embert megismerni és megtalálni az aranyközépszert, hogy hogyan lehet fejlődésre ösztönözni, de közben nem kinyírni a vendégeimet az órák során.

Ákos: Köszönöm az interjút, a Thor Gym csapata nevében sok sikert kívánunk neked, és üdvözlünk családunkban! 

Szilárd: Köszönöm szépen!!!! :)

A Thor Gym FMT képzéséhez kattints!

 

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital