Hírek

Véget ért a IV. és V. Thor FTM

2016.05.05
Ismét sikerrel zárult a legutóljára elinduló IV. és V. FMT képzés. Tanos Bálint összefoglalóját olvashatjátok a képzésről.

     Véget ért a Thor FMT level 1 IV-es és V-ös képzése. A feladat nagy volt, mivel a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel két csoportot indítottunk el. Ez persze több munkát rótt ránk is, és kiélezettebbé tette a versenyt köztük is: 27-en szálltak síkra a legendás piros póló megszerzéséért, amelyből ezúttal kettőt adtunk ki. A résztvevők az érdeklődő, önmagukat fejleszteni kívánó „hobbistáktól” az olimpikon sportolón át a gyakorlott edzőkig terjedtek, ez még izgalmasabbá tette a kurzusokat, mivel a legkülönbözőbb induló tudásszint mellett sokféle motivációval érkeztek hozzánk. Szerencsénkre mindenkiben közös volt a tanulás, az új információk befogadásának vágya.

     Ahogy minden alkalommal, az eddigi tapasztalatok és a legfrissebb tudományos szakirodalom alapján most is bővítettük, finomítottuk a tananyagot, így hallgatóinknak megint csak óriási mennyiségű információval kellett megbirkóznia: az alapvető gyakorlatok elsajátítása mellett bőven jutott edzéselméleti, edzéstervezési, periodizációs feladat is. Ahogy mindig, most is volt mobilizációs és CrossFit nap, amelyet most először újdonsült kollégánk, Kovács Lacee tartott meg nagy sikerrel.

    A résztvevők többségét bedobtuk a mélyvízbe is a kurzus folyamán: az elméleti szekciók folyamán megtervezett egy-egy edzést rögtön meg is kellett tartaniuk társaiknak; azok számára, akik nem tapasztalt edzők, ez volt talán a legizgalmasabb, a legtöbb kihívást rejtő feladat.

     Diákjaink derekasan állták a munkát, és végig lelkesen, keményen dolgoztak a tanfolyam alatt mind az elméleti, mind a gyakorlati órákon. A két hónap megfeszített munkáját jelentős mennyiségű, a Thor Gymben végzett hospitálással fűszereztük, így hallgatóink betekintést kaptak abba is, hogyan néz ki edzésrendszerünk a gyakorlatba átültetve, emellett közvetlen kapcsolatba is kerülhettek a vendégekkel, megtapasztalva az edzéstartással járó nehézségeket, kihívásokat is.

    A kurzust, mind mindig, egy hosszú és nehéz vizsganap zárta. Az írásbeli részben szigorúan visszakérdeztük az elméleti anyagot, majd a hallgatóknak be kellett mutatnia, hogy képesek a gyakorlatba is átültetni a megtanultakat. Mindenki becsülettel odatette magát, és 14 hallgató sikeres vizsgát is tett. Az írásbeli vizsga nagyon szoros eredményt hozott, az élbolyban csupán egy-egy pont választotta el egymástól a jelölteket. Végül, a szóbeli kör hatalmas versenye után közülük kerültek ki új kollégáink, Becher Kristóf és Salga Zsolt, akiknek ezúton is gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk!

Ha Te is része akarsz lenni ennek a csapatnak, van lehetőséged rá: nyáron indul hatodik edzőképzésünk!

 

Tanos Bálint

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital