Hírek

Világbajnoki ezüstérmesek a Thor-ból

2015.07.15
Június 25-26-án rendezték Pécsett a Girja Világbajnokságot, ahol természetesen tőlünk is indultak versenyzők.

Indulóink, Nagy Réka, illetve Bakai Levente az IGSF égisze alatt zajló rendezvényen mérettették meg magukat. Nem mellesleg mindkettejüket a Thor Gym szakmai vezetője, Tanos Bálint készítette fel a világversenyre.

Az IGSF hosszú ciklus versenyek szombaton és vasárnap délelőtt zajlottak le, rengeteg olasz, ukrán, üzbég, kazah, orosz, fehérorosz (stb.) versenyzőkkel, illetve jópár magyar indulóval (IGSF versenyszabályzatban Bakai Levente, Bódis-Szabó Katinka, Nagy Réka, Némethné Kovács Rozália és Szalai Csaba indult, Kuhár Adrienn és Karacs Erika pedig csapatversenyben). Ahogy ez lenni szokott, először a profi (32-es) férfi, majd a profi (16-os) női kategória zajlott le, végül a férfi amatőr és junior (24-es) versenyszámok jöttek.

Voltak nagyon izgalmas küzdelmek, ahol a versenyzők fej fej mellett haladva dolgozták végig a 10 percet, és ilyenkor a közönség is kitett magáért, buzdították a versenyzőket. Különösen jó volt látni, hogy a magyar csapatok maximális támogatást adtak egymás versenyzőinek is. Óriási csatát hozott a -60kg-os lányok küzdelme, ahol három versenyző is egymás mellett haladt szinte végig, végül 141-135-134 ismétléssel állították be az első három helyet.

A Thor Gym és a PurePharma támogatásával induló Nagy Réka világbajnoki második helyezést ért el, és ami talán ennél is fontosabb: az MSIC rang megszerzése is sikerült neki.

Nagyon nagyot csatázott Bódis-Szabó Katinka is, aki végül 127 ismétléssel harmadik helyet szerzett és megszerezte az MS rangot. Az ő esete különösen kellemetlen volt, mert tiznehárom ismétlést vettek el tőle - fogalmazzunk így - erősen vitatható módon, noha már Réka esetében is némi kétkedésre adott okot a hét elvett ismétlés némelyike. És ne feledkezzünk meg Némethné Kovács Rozáliáról sem, aki 121 ismétléssel második helyet szerzett. Gratulálunk lányok!!

A fiúknál a legfurább eset Bakai Leventével történt, akinek a bírója a szett kellős közepén egy adott pillanatban elsétált az asztaltól, teljesen megzavarva a versenyzőt, aki lerakta a súlyokat. Mint utóbb kiderült, a bíró hölgy csak egy másik szöget keresett az érvényes végrehajtás ellenőrzéséhez. Itt sem lett volna hátrány, ha van közös nyelv a bírók, és a versenyzők jelentős része között. Szabó György segítségével végül sikerült megóvni a döntést, és Levente másnap 25 ismétléssel második helyre futott be.

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Partnereink

All You Can Move Webfejlesztés: DropBy Digital